Monday, November 10, 2008

Malaysia vs Ukraine

Ni bukan perlawanan bola sepak, cuma perbandingan perbezaan antara Malaysia dan Ukraine. erm...Where do we start...



1 Geography
Malaysia- South East Asia
Ukraine- Eastern Europe

2. Language
Malaysia - Bahasa Melayu (I Refuse to recognise Bahasa Malaysia!!), English
Ukraine - Ukrainian Language, Russian Language, Crimean-Tatar Language

3. Religion
Malaysia- Islam
Ukraine - Christian Orthodox

4. Currency
Malaysia - Ringgit Malaysia (RM)
Ukraine - Ukrainian Hryvnia (UAH)

5. Capital
Malaysia - Kuala Lumpur
Ukraine - Kyiv

Lain-lain....yang tak ilmiah...
+Orang Malaysia (melayu) suka mandi, tapi ukrainian mandi seminggu sekali.
+Orang Malaysia suka makan pedas2, tp orang ukraine tak makan bawang pun!!
+Orang Malaysia sangat baik dan beradab, orang Ukraine sangat barbaric dan tak ada adab langsung!!
+Kat Malaysia xde snow, Kat UKraine snow sampai 4-5 bulan (sejok dowh)
+Kat Malaysia ada durian, ciku, rambutan etc etc, kat Ukraine ada strawberry, raspberry, peach, apricot....buah rambutan lagi sedap
+kat Malaysia Doctor sangat berkuasa dalam hospital, kat Ukraine Doctor kena marah ngan makcik cleaner...kesian
+kat Malaysia bel barang dapat plastik, kt Ukraine plastic pun kena beli

dan banyak lagi sebab-sebab yang buat aku rasa nak balik Malaysia sekarang dan tak mau pergi mane2...

10 comments:

cleo said...

haaihh..mknn yg xde bawang??hmm,xsedapnye.
walau ke mana pn kita pergi maaysia ttp di hati..

anap_ilmi said...

yeahh...berdiri skrg..nyanyi lagu negaraku!

jiha said...

hujan batu di negeri sdiri....
hujan emas di negeri orang....

nak hujan emas....boleh bawak blik...hehehe...

Zulfahimi bin Husain said...

hm...begitulah seksanya duk kt cni...tp Alhamdulillah dh 6 thn dicni. msh dipanjangkan umur....

djambu puadovich said...

bro zul, pekaba? amcm life skrg? :)

Zulfahimi bin Husain said...

alhamdulillah...life goes as it is. payah gak dh naik 5th year. amcam? korang ok ke kt sana...jemput2 lah datang cni

dr_meow said...

Tambahan skit.. hehe

Malaysia kaya raya.. ade penerbangan Mas.. pisang mas.. pasir mas.. sungai perak.. teluk intan.. hehe..

Hujan emas di Malaysia..
Hujan salji di Ukraine..
Lagi baik kat Malaysia.. :-)

Zulfahimi bin Husain said...

yelah tu dr_meow. nnt kalau pract kt HOSAS bole la bg tunjuk ajar

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

揚州炒飯Penny said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社